Batoniki orzechowe (raw)

Któż z nas nie lubi batoników. Pyszne, szybkie jak rakieta, a składniki można dobrać pod swój smak. Czego chcieć więcej <3

Składniki:

  • migdały 90 g.
  • orzechy włoskie 55 g.
  • morwa 70 g.
  • daktyle 35 g.
  • olej kokosowy raw 60 g.
  • żurawina liofilizowana 7 g.
  • karob 1-2 łyżki
  • cynamon 1/8 łyżeczki
  • szczypta soli
  • kilka kropli wanilii lub miarka odżywki surwarninior /opcjonalnie/

Przygotowanie:

  1. Zmiksować orzechy na grys.
  2. Dodać resztę składników i zblendować razem do ulubionej konsystencji. Na koniec dodać odrobinę wody dla lepkości.
  3. Uformować batoniki. Można to zrobić w odpowiedniej foremce lub też wyłożyć na deskę i mocno ubić, uformować kwadrat i pokroić na porcje.
  4. Wstawić do stężenia do lodówki.

0 0 vote
Article Rating