Bezglutenowe pancakes

Kolejna propozycja na proste i szybkie śniadanko, wystarczy wszystko wrzucić do blendera, bzzyt i ciasto gotowe, następnie smażymy raz dwa
z obu stron i pyszny posiłek gotowy, do tego bezglutenowe i bardzo odżywcze. Jako danie Blw, nada się od 7 miesiąca 🙂 Mniam mniam.

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 małe banany
  • 100g mąki z komosy ryżowej

Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze na jednolitą masę (ciasto
ma mieć konsystencję śmietany, gdyby było zbyt rzadkie, można dodać jeszcze trochę mąki), a następnie smażymy, na patelni beztłuszczowej
lub z niewielką ilością tłuszczu, niewielkie placuszki o średnicy 10-13 cm,
z każdej strony po kilka minut. Podawać ze świeżymi owocami, z masłem orzechowym, syropem klonowym (choć dla mnie są już wystarczająco słodkie).

Smacznego!! 🙂