Krówki (raw)

Dzisiaj na deser krówki. Są takie słodkie, że max 2 na dzień i każdemu wystarczy :*

Składniki:

  • 140 g cukru kokosowego
  • 30 g pasty tahini (można pominąć i dodać więcej pasty kokosowej)
  • 260 g pasty kokosowej
  • Szczypta soli
  • Kilka kropel ekstraktu wanilii
  • 30-50 g oleju kokosowego
  • 45 g masła orzechowego
  • 40-50 g mleczka kokosowego
  • 75 g mąki migdałowej
  • Kilka łyżek wody

Przygotowanie:

  1. Cukier kokosowy zmiksować na wysokich obrotach na puder
  2. Wymieszać mokre składniki.
  3. Osobno wymieszać suche składniki i połączyć z mokrymi. Wody dodaj tyle by masa nie była zbyt sucha i by ugniatała się łatwo w palcach jak plastelina, dodawaj po jednej łyżce.
  4. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż masę i dociśnij ją dokładnie dłonią, zrób taka grubość jakie później chcesz mieć krówki, u mnie jest to ok. 2 cm.
  5. Włóż do zamrażarki na ok 30 minut. Po tym czasie wyciągnij i pokrój w pożądane kształty.

0 0 vote
Article Rating