Owsiane pancakes (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru)

Kolejne proste i szybkie danie, a przy tym pożywne, a mianowicie wegańskie i bezglutenowe mini naleśniczki 🙂 Jeśli nie zawsze masz rano czas na skomplikowane śniadania, wybierz te pankejki :).

Składniki:

  • 1 mały banan (90g)
  • 50g mąki owsianej
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 60g wody lub mleka roślinnego
  • 1 łyżka rodzynek

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki oprócz rodzynek dokładnie zblendować na jednolitą masę, następnie dodać rodzynki i delikatnie wymieszać łyżką.
  2. Smażyć beztłuszczowo na patelni lub z odrobiną oleju z obu stron po kilka minut.
  3. Gotowe! 🙂 Posmaruj masłem orzechowym lub dżemem, posyp po wierzchu łuskanymi nasionami konopii i zjedz z ulubionym owocem i kilkoma orzechami.