Wegańskie ciacho owsiane z bakaliami (wegan, bez glutenu, bez cukru)

Wilgotne, piernikowe, szybkie i proste ciasteczko, zapraszam do kuchni 🙂

Składniki:

  • 190 g banana (1,5-2 szt.)
  • 70 g mąki owsianej
  • 50 g rodzynek
  • 40 g płatków owsianych
  • 35 g masła orzechowego
  • 25 g mąki ziemniaczanej
  • 20 g oleju kokosowego
  • 4 g przyprawy do piernika
  • 5 g sody
  • ok. 210 g wody

Przygotowanie:

  1. Banana rozgnieć widelcem na papkę.
  2. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj dokładnie. Możesz to zrobić widelcem lub mikserem (możesz dodać inne ulubione dodatki, jak orzechy, śliwki suszone, morele itp.), przełóż do tortownicy/formy wyłożonej papierem do pieczenia ( średnica około 20 cm- ciasto będzie dosyć płaskie).
  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez 35-45 minut, do suchego patyczka.
  4. Pycha!

0 0 vote
Article Rating