Witariańska zupa ogórkowa (raw, wegan)

Pierwsza zupa na moim blogu – zupa ogórkowa 🙂 Jeżeli do tej pory nie mieliście styczności z surowymi obiadami, to nie bójcie się, ta zupka idealnie Was wprowadzi w ten świat 🙂

Składniki:

  • 150 g włoszczyzny /marchew, seler, pietruszka/
  • 250 ml wody z kiszonych ogórków
  • 200 ml wody
  • 1/2 pęczka koperku
  • szczypta kurkumy
  • 30 g nerkowców namoczonych przez noc w wodzie
  • 150 g ogórków kiszonych pokrojonych w kostkę
  • 1 łyżka dobrej oliwy

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki oprócz ogórków i oleju zmiksować na gładko. Dodać starte na tarce ogórki.
  2. Można podgrzać do temp. 40-45 st. C. Podawać skropione olejem.

Przepis zaczerpnięty z książki „Dieta raw food” K. M. Szaciłło