Wytrawne gofry z oliwkami i suszonymi pomidorami

Składniki:

  • 50 g mąki owsianej (0,5 szkl.)
  • 80 g mąki ryżowej (0,5 szkl.)
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka oliwy
  • 190 ml wody (2/3 szkl.)
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 0,5 łyżeczki oregano/ziół prowansalskich/bazylii
  • dodatki: 2-3 łyżki oliwek pokrojonych w plasterki, 4-5 szt. pokrojonych drobno suszonych pomidorów, opcjonalnie trochę natki pietruszki

Przygotowanie:

  1. Składniki na ciasto wymieszać do połączenia składników.
  2. Dodać pokrojone oliwki i pomidory i ponownie przemieszać.
  3. Piec w nagrzanej gofrownicy i podawać solo lub z ulubionymi pastami, hummusem, guacamole, jako kanapki z dodatkami (ogórek, ogórek kiszony, pomidory, sałatka).
0 0 vote
Article Rating